Hoppa till huvudinnehållet

Museichefen är arbetsbefriad

Publicerad:

Museichefen Andreas Brändström blev efter omorganisationen inom kulturförvaltningen uppsagd. Hans sista arbetsdag skulle egentligen vara i februari, men han berättar nu att han blivit arbetsbefriad.

Efter en process med fackliga förhandlingar, som slutade i oenighet, blev Brändström uppsagd som museichef.

Under sin uppsägningstid, på sex månader, skulle han istället för att arbeta på konstmuseet få arbetsuppgifter i kommunhuset. Att han inte skulle få arbeta kvar på museet tiden ut är något som han ifrågasätter:

– Jag hade erbjudit mig att jobba. Jag är uppsagd men min sista dag är någon gång mot slutet av februari. Och då föreslog jag att vi kör hösten färdigt med det program som är lagt så det blir bra för alla. Det blir bra för museet, det blir bra för de som jobbar på museet och det blir roligare för mig, säger han.

Kulturchefen Maria Lobell vill inte kommentera ärendet ytterligare, men bekräftar att man gjort en överenskommelse med Andreas Brändström där han blir arbetsbefriad under sin uppsägningstid. Under tiden får han som vanligt sin lön, 39 300 kronor i månaden.

Hur känns det att åka hem?

– Ja, det känns ju bra. Alltså jag hade jättegärna jobbat fram till februari och genomfört programmet. Det hade inte varit något problem, det hade varit kul, svarar Andreas Brändström.

Artikeltaggar

Andreas BrändströmKristinehamnKristinehamns konstmuseumMaria LobellMariebergNöje/Kultur

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.