Hoppa till huvudinnehållet

Polariseringen fortsätter

Publicerad:
Pridetåget i Karlstad tidigare i år.
Pridetåget i Karlstad tidigare i år. Foto: Lisa Olaison

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

Pride är inte så inkluderande och att Pride har politiserats råder numer inga tvivel om.

Hazel Svensson, företrädare för RFSL, angav exempelvis i intervju tidigare att Sverigedemokraterna inte var välkomna att delta i Prideparaden på grund av så kallad fel värdegrund.

De flesta verkliga uppgifterna tyder snarare att homofobin är ett betydligt större problem bland exempelvis nyanlända jämfört med Sverigedemokrater, men den verklighetsbeskrivningen tystas det som oftast ner om.

Demokratins förutsättningar hotas allt som oftast när etablissemanget kör PK-metodik typ som det mycket luddiga begreppet värdegrund och sätter etiketter på meningsmotståndare för att avhumanisera dem så att de kan betecknas som onda ( så de själva kan beteckna sig som goda).

Allt detta skruvar upp polariseringen som vi ser runt om som förstör det demokratiska klimatet när man inte går på djupet i verkliga orsak/verkan samband.

Att Prideflaggan sätts upp på bland annat stadshus är ännu ett i raden av metodik att etikettera -antingen gillar ni allt som vi definierar vara det rätta med flaggans betydelse eller så är ni mot oss.

Polariseringen fortsätter alltså.

Gay friendly

Artikeltaggar

Hazel SvenssonInsändareRFSLSverigedemokraternaVärmlands län