Hoppa till huvudinnehållet

Hummer för 52 000 kronor till Värmlandskrog

Publicerad:
Årets första hummer hamnar i Värmland.
Årets första hummer hamnar i Värmland.

Det vinnande budet på årets första hummer landade på 52 000 kronor kilot när den auktionerades ut på Göteborgs Fiskauktion. Nu ska den tillagas i Värmland.

Richard Magnusson på Nordsjöfisk har budat hem årets första hummer några gånger tidigare. Den här gången var det åt en kund i Värmland som får betala 52 000 kronor kilot för premiärfångsten, för det får de två humrar.

– Vi tänkte att det vore en väldigt rolig ide att vara med på den här auktionen. Då lyfter vi fram våra fina svenska råvaror och sätter samtidigt fokus på Värmland, säger Björn Ståhlberg, kökschef på Dömle herrgård i Forshaga kommun som på bilden poserar med delägaren Georg Möller.

Han var uppe tidigt i morse och väntade in beskedet.

– Vi visste ju inte hur det skulle gå men det skedde att vi fick dem. Och jämfört med fjolårets pris på 83 000 kronor kilot så är det rena rean!

Vem ska få äta upp dem?

– Vi har funderat på det och har en liten middag för cirka 20 personer i tankarna. Vi tänker oss ett specialerbjudande där de som uppskattar fina råvaror ska kunna köpa in sig på middagen. Överskottet ska gå till Barncancerfonden, säger Björn Ståhlberg.

Vad ska mer ingå i middagen?

– Det är hösten med svamp, vilt, kräftor och bär som får ingå. Och så hummern i centrum.

Artikeltaggar

BarncancerfondenBjörn StåhlbergDömleForshaga kommunGeorg MöllerNyheter

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.