Hoppa till huvudinnehållet

Ving återupptar flygtrafiken: "Vi lever kvar"

Publicerad:
Tusentals resenärer drabbades av inställda flighter på Landvetter flygplats på grund av att den brittiska resejätten Thomas Cook, som äger Ving, försatts i konkurs.
Tusentals resenärer drabbades av inställda flighter på Landvetter flygplats på grund av att den brittiska resejätten Thomas Cook, som äger Ving, försatts i konkurs. Foto: Adam Ihse/TT

Resejätten Thomas Cooks konkursansökan fick Ving att ställa in måndagens resor från Sverige. Ving meddelade senare under kvällen att de återupptar flygtrafiken på tisdag (24/9).

Brittiska Thomas Cook, som äger Ving, har ansökt om konkurs. Det fick Vinggruppen att ställa in samtliga måndagens avgångar från Sverige, skriver TT.

Inget av de flygen skulle ha gått från Karlstad.

Nu på onsdag och ytterligare två onsdagar därpå ska resenärer däremot åka med Ving från Karlstad till den grekiska ön Rhodos.

Oro på semesterorten: "Verkar inte finnas någon hemresa"

Karlstad Airport hade vid 14-tiden på måndagen inga besked kring hur det blir med resorna från Karlstad.

– Det är svårt att säga någonting. Vi har inte mer information än vad som framgår av Vings och Thomas Cooks hemsidor, säger Hans Wennerholm, vd på Karlstad Airport.

Hänvisade till Ving

Många resenärer har hört av sig till flygplatsen.

– Vi kan inte göra annat än att hänvisa till Ving, säger Hans Wennerholm.

På måndagskvällen gick Ving ut med att de återupptar sin flygtrafik på tisdagen den 24 september. Resenärer som bokat en resa på tisdagen kommer att kunna ta flyget som planerat.

Vings flygningar återupptas på tisdagen

Ving uppger i ett pressmeddelande att "kunder som befinner sig på resmålen och väntar på hemresa kommer att få besked om tidtabell via sms".

– Vi lever kvar och satsar vidare i Norden som Vinggruppen. Vi har lyckats lösa det med Thomas Cook, säger Vings kommunikatör Charlotte Hallencreutz till TT.

3 000 resenärer drabbade

Utöver de kommande veckornas resor till Rhodos har Ving från och med november även resor från Karlstad till Gran Canaria.

Beskedet om konkursansökan kom på måndagsmorgonen.

– Det är jättetråkigt att det blivit så här. Ving har funnits på Karlstad Airport länge, säger Hans Wennerholm.

Måndagens inställda flyg drabbade drygt 3 000 svenska resenärer, rapporterar TT.

Artikeltaggar

Hans WennerholmKarlstadKarlstads flygplatsNyheterThomas CookVing

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.