Hoppa till huvudinnehållet

Karlskogafamiljer strandsatta på Mallorca efter konkurs

Publicerad:
Gerda Larsson från Karlskoga och hennes familj vet inte hur de ska ta sig hem efter att resebolaget Thomas Cook gått i konkurs. Foto: Privat

Gerda Larsson från Karlskoga och hennes familj vaknade upp av att vänner skickade sms och undrade hur de skulle ta sig hem.

– Det kom som en chock. Nu vet vi inte om vi tar oss hem, får vi bo kvar på hotellet eller hur det blir med maten, undrar hon.

Vinggruppens ägare Thomas Cook Groups har idag ansökt om konkurs. Det får till följd att all flygtrafik med Thomas Cook Airlines Scandinavia ställs in. Det här har drabbat tusentals resenärer jorden runt.

Gerda Larsson och hennes familj, har åkt på på en familjeresa till Mallorca i Spanien tillsammans med en annan familj. Under måndagsmorgonen kom nyheten om konkursen som en kalldusch.

– Vi började få meddelanden från släkt och vänner i Sverige som undrade över hur vi skulle drabbas av konkursen. Vi visste ingenting och nu är det kaos här, säger Gerda Larsson

De hade bokat in sig på ett hotell på Mallorca.

– Vi är två familjer med fyra barn mellan ett till nio år. Vi reser hem i morgon tisdag, men kommer vi hem? Vi vet inget. Bara på vår strandremsa så är det ett tusental som ska flyga hem i morgon.

Familjen har varken fått någon information från Ving eller hotellet.

– Vi har inte gått ner till hotellreceptionen än, det är så mycket folk där redan som ställer frågor. Jag hoppas att vi får information snart.

Det som oroar är hur det blir med allt hemma säger Gerda Larsson..

– Nu måste vi börja ringa jobb och skolor. Sedan har vi barn som äter medicin, får vi tag på det här? Det jobbiga är att inte veta. Var inne på Aftonbladets hemsida och de skrev att familjer som rest med Ving får tillbaka pengar för utlägg. Men det jobbiga är att vi inte vet om vi får bo kvar på hotellet. Hoppas vi får mer information under dagen.

Under måndagseftermiddagen fick de ett sms från Ving.

– Men de sa bara att de försöker lösa det här, mer vet vi inte. Vi har pratat med hotellet och de vet inget heller, säger Gerda Larsson.

Under måndagen gick det ett flyg till Cypern från Örebro flygplats, men de som bokat via Ving fick veta att deras hotell inte fått betalt, därför hade de inget boende om de flög ner, rapporterar P4 Örebro.

Hundratusentals berörs av Thomas Cook-konkurs

Artikeltaggar

KonkurserMallorcaNyheterSemesterSpanienThomas CookVing

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.