Hoppa till huvudinnehållet

100 kilo mindre skräp – FBK-spelarna hjälpte till

Publicerad:
Det var många som var med och plockade skräp.
Det var många som var med och plockade skräp. Foto: privat

Uppemot 100 kilo skräp försvann från Karlstads gator. Det var en stark insats från alla frivilliga plockare, inte minst från Färjestad BK-spelarna.

Håll Sverige rent hade i lördags en nationell skräpplockardag. Karlstad var en av åtta städer där organisationen fanns på plats.

– Det var en fantastisk dag, självklart soligt och fint i Karlstad. Och det var många Karlstadsbor som var med och ville göra staden till Sveriges renaste, säger Joakim Brodahl på Håll Sverige rent.

Skräpplockningen utgick från Soltorget i centrum. Där fick alla som ville hämta en sopsäck och ge sig ut på stan och plocka.

Hundratals frivilliga deltog i skräpplockningen, bland andra många FBK-spelare.

– Vi hade med oss ett U16-lag och ett U18 som gjorde ett fantastiskt jobb i sina matchtröjor. Det var väldigt bra att de var med, för det är just unga killar i den åldern som är svårast att engagera.

Skräpplockarna fick ihop 54 fyllda soppåsar, vilket motsvarar uppemot 100 kilo.

– Det är extremt mycket fimpar. Många som deltog var förvånade över mängden. Annars är det också mycket vanliga förpackningar som folk hittar, säger Joakim Brodahl.

Välkomnar tillbaka

Erik Lisshammar på Karlstads kommun är också nöjd med dagen. Om Håll Sverige rent vill återvända till Karlstad nästa år tar kommunen emot dem med öppna armar.

– Det är en väldigt bra grej. Vi är gärna med igen om det är så att de vill komma tillbaka. Det tycker vi bara är positivt, det blir städat på stan, samtidigt som man uppmärksammar nedskräpning.

Utöver i Karlstad plockades det skräp runt om i hela länet. Genom organisationens app, "Skrappen", kunde människor överallt engagera sig.

Artikeltaggar

Erik LisshammarFärjestad BKHåll Sverige RentNyheterSoltorget

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.