Hoppa till huvudinnehållet

Andersson vinnare i RallyX Nordic

Publicerad:
Nils Andersson blev vinnare av Rally X Nordic.
Nils Andersson blev vinnare av Rally X Nordic. Foto: Sanna Krantz

Arvikasonen Nils Andersson är mästare i Rally X Nordic. 19-åringen lyckades trots problem under sista deltävlingen i Tierp nypa åt sig totalledningen och vinna crosscar-klassen 2019.

– Det känns otroligt skönt, säger Nils Andersson.

NM-silver och SM-guld till Östlund

Inför Tierptävlingen var det dock Nils Andersson teamkompis Jimmie Österberg som hade ledningen i totalen, tre poäng före Andersson. Österberg hade dock ingen rolig helg. Redan innan start drabbades han av ett motorras, och fick till slut låna Andersson reservmotor.

– Vi visste att den motorn var sämre än den jag hade i min bil, men det fanns ingen annan motor för Jimmie. Så det var givet att han skulle få låna min.

Österberg kunde dock inte göra sig själv rättvisa med den nya motorn och missade semifinalerna. Andersson lyckades ta sig dit, men hade också han problem på den blöta banan.

– Det gick sådär. Under de två första kvalheaten kändes det bra, men i de två sista och semifinalen hängde jag inte riktigt med.

Andersson slutade fyra i sin semi och missade finalen, men det räckte för att vinna mästerskapet med 128 poäng, nio före Österberg på 119.

– Det är så klart kul att vinna. Jag vann klassen även ifjol även om vi inte ingick i Rally X Nordic då. Men det känns ändå som att jag försvarade titeln.

Vad är planen för framtiden?

– Jag vill fortsätta köra i en klass där jag kan fortsätta vinna och ha en bra bil. Vi ska börja känna på sponsorer och räkna på nästa säsong.

I supercarklassen blev det JC Racetekniks Robin Larsson som segrade, och Kilsteamet fick en segrare även i supercar lites genom Ben Philip Gundersen. Där slutade Värmlänningen Jimmie Walfridson femma i totalen.

Artikeltaggar

Jimmie ÖsterbergNils AnderssonRallycrossRallyX

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.