• idag
  12 aug
  17°
  • Vind
   1 m/s
  • Vindriktning
   O
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • torsdag
  13 aug
  23°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • fredag
  14 aug
  17°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm

Ifrågasatt stadshus

Ledare
PUBLICERAD:
Gamla stadshuset såldes ut.
Foto: Mikael Lindblom

När IT-företaget Zynapp befinner sig på konkursens rand har den gamla stadshusaffären kommit upp till ytan igen. Kritiken då som nu var att kommunen sålde sitt gamla stadshus för en för billig penning till Zynapp (som sedan sålde vidare till fastighetsbolaget MSTWBG, med samma ägare). Inga andra fick möjlighet att bjuda på fastigheten.

Och visst var det en märklig historia, där ett enskilt företag gynnades i den fromma förhoppningen att det skulle ge mer arbetstillfällen i framtiden. Men som det har visat sig så har Zynapps verksamhet varit oerhört riskbetonad och det kan inte vara en kommunal uppgift att hålla sådana bolag under armarna. Det är skillnad på att gynna företagsamhet och att gynna enskilda företagare.

Detta är en ledarartikel som uttrycker tidningens politiska linje. Nya Wermlands-Tidningens politiska etikett är konservativ.