Hoppa till huvudinnehållet

Replik: Långt från Miljöpartiets grundtankar

Publicerad:
Om du och Miljöpartiet älskar parker och grönområden skulle det se annorlunda ut i Karlstad, skriver Jörgen Lenz. Foto: Mikael Lindblom

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

Förtätningen av Karlstads tätort med grönområden som tas i anspråk har varit mer regel än undantag under den tid du och Miljöpartiet har suttit vid makten, skriver Jörgen Lenz.

Svar till Per-Inge Lidén (NWT 18/9).

Den eller det man älskar ska man vårda för att det ska bli en positiv utveckling. Om du och Miljöpartiet älskar parker och grönområden skulle det se annorlunda ut i Karlstad. Det mest flagranta som har hänt i Karlstad är byggnationen i hamnen i anslutning till Kanikenäsholmen.

Förtätningen av Karlstads tätort med grönområden som tas i anspråk har varit mer regel än undantag under den tid du och Miljöpartiet har suttit vid makten. Att ni nu tycker att det är rätt att exploatera ett friluftsområde som Karlstads invånare älskar är knappast ett bevis på att du älskar parker.

Det är tyvärr ytterligare ett tydligt tecken på att dina ord och handlingar går vitt isär. Och om du tror att syftet med en Muminpark är att få våra barn att läsa mer har du verkligen blivit lurad. Det kanske är så att du har svårt att hitta argument för exploateringen av Skutberget, vars huvudsyfte är att öka konsumtionen.

Dina handlingar ligger så långt man kan komma från Miljöpartiets grundtankar.

Jörgen Lenz

En vän av Karlstad

Artikeltaggar

DebattJörgen LenzKarlstads kommunMiljöpartietMuminPer-Inge LidénSkutberget