Olov Antonsson - Okonstlad och personlig

Skivor
PUBLICERAD:

Umeåsonen Olov Antonsson tar sig an livets vedermödor till ljudet av stråkar och spröda indiepopmelodier. Han låter mer försynt än sina röstbröder Håkan Hellström och Joel Alme, men han har en lika prunkande fäbless för Morrissey-tintade textrader – "Om du har en stund att kasta bort, möt mig vid älven".

Det är snygga poplåtar han radar upp här på sitt andra album. Två fina duetter med Vasas flora och faunas Tina Kärkinen hör till höjdpunkterna. Han lyckas låta både okonstlad och angelägen med en självklar uppriktighet.

Låtar om uppväxtens gator, om björkar och syrener som slår ut. Han blinkar åt både Bob Dylan och Beach Boys och hör Dusty Springfield i sitt huvud. Trots att allt låter alldeles för bekant känns det väldigt personligt. Fint, en skiva med solsken i blick och hjärtat i handen. Ljuvligt välmenande.

Bästa låt: Slutspel i ungdomen

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.