Jakobssons plan för att vinna på V75

Publicerad:
Foto : H : Foto: NWT arkiv

Vid de senaste upplagorna av Unionstravet har det blivit många hemmasegrar.

Det ser bra ut på förhand även i år och i V75-6 har Magnus Jakobsson sin taktik klar med Great Winner.

Den bästa upplagan av Unionstravet för hemmalaget var år 2015 när man vann osannolika fem av sju avdelningar. Vinnarna den gången var: On Track Piraya, Hollywood Maker, Thai Broadway, Fossens Bonus och Global Patriot.

För ett år sedan tog Björn Goop och Carl Johan Jepson varsin dubbel och det var gott om framskjutna placeringar även i övrigt.

Det skulle förvåna om det inte blir någon hemmaseger även i år och en som har en intressant uppgift i V75-6, Unionsstayern, är Great Winner från sitt innerspår.

Magnus Jakobssons häst vann på V75 i Årjäng i juli och kan göra det på nytt.

– Jag tycker också att det känns som en intressant uppgift. Det är bästa tänkbara spår för honom med voltstart och han har öppnat ganska bra från snävare spår tidigare. Jag borde kunna få iväg honom ännu snabbare nu. Jag kan inte exakt hur de andra hästarna på startvolten kan öppna, men siktet är inställt på att hålla ut de andra och lyckas det kör jag i spets.

Lever på styrkan

Om den planen går i lås finns det även en fortsättning på den under resten av loppet.

– Min häst är mest stark och skulle vara gynnad av att jag håller ett bra tempo hela vägen för att inte bjuda in hästarna från tillägg.

Väderprognosen är lovande med sol och cirka 20 grader. Om den stämmer gynnar det Great Winner.

– Det är alltid svårare att ta längder bakifrån om banan är snabb och fin, så det är en fördel för oss vädret blir fint, säger Jakobsson.

Med i samma lopp är Jonas Moberg med Global Skipper. För ett år sedan var Global Skipper nära en jätteskräll i Unionsstayern tillsammans med Kristian Lindberg då han var målfotoslagen av Visitor som en eventuell 127-oddsare.

Ramlar inte ur sulkyn

Global Skipper visade fin form senast när han var med i ett försöks- och finallopp på Färjestad.

Försöket vann han och i finalen spurtade Global Skipper rappt som tvåa bakom vinnande A Deal is a Deal efter ett invändigt lopp.

Ett lopp på innerspår är också vad som med stor sannolikhet väntar den här gången.

– Han visar fin form i loppen och känns perfekt i träningen, jag tror att han har gått framåt med två lopp samma dag. Det är bra hästar med i loppet, men han gör bättre lopp när han möter bra hästar för då blir det mer fart i loppen och det är viktigt för honom. Jag får köra på chans invändigt och skulle han få luckan till slut så ramlar jag inte ur sulkyn av förvåning om han vinner med tanke på den form som han är i. Han gick med skor bak senast i båda loppen, det är fel i programmet, men nu kan det bli barfota runt om. Det är lite spännande i alla fall.., säger Jonas Moberg.

Chans trots spåret

Mikael J Andersson kör tre hästar inom V75-spelet.

Den bästa chansen är Aron Palema, som har varit ruskigt bra i de senaste starterna utan att få vinna lopp.

– Han har blivit hyggligt snabb ut men inte så explosiv så det har fattats någon decimeter från att vi kommit till spets i de senaste loppen. Det var synd att vi fick spår åtta för det här är ett lopp som han ska kunna vinna, men spår åtta är spår åtta. Vi får hoppas att det klaffar för då är han med på målfotot, säger Andersson.

Artikeltaggar

FärjestadstravetJonas MobergMagnus JakobssonMikael J AnderssonTravV75

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare