Bror Gunnar Jansson - Febriga kriminalfall

Skivor
PUBLICERAD:

Han är fortfarande en smula okänd i de breda lagren och även om hans medverkan i På spåret i vintras gav eko, lär inte Bror Gunnar Jansson toppa listorna den här gången heller med sin Nordic Noir.

Han har tidigare arbetat med fiktiva figurer i sina sånger, men på nya skivan vänder han sig istället till verkligheten och utgår från ett antal kriminalfall, som morden på Catrine da Costa och Kim Wall och den instrumentala berättelsen om 1600-talets häxprocesser.

Resultatet är en hård, psykedelisk och febrig grunge-folk-blues med smak av Bo Hansson, Black Sabbath och Pink Floyd. Den avskalade nerven från enmansbandet Bror Gunnar Jansson kompletteras med gästmusiker och tragiken får en rytmiskt sugande känsla, inte minst i långa instrumentella avsnitt.

Ibland blir det lite för flyktigt, men det är ändå berörande i all mänsklig misär och ondska.

Bästa låt: Stalker

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.