Hoppa till huvudinnehållet

"Snedtänkt" uppmärksammar värmländsk musikhistoria

Publicerad:
Eva Wilke och Nikolaj Steenstrup arbetar på Silence i Näved.
Eva Wilke och Nikolaj Steenstrup arbetar på Silence i Näved. Foto: Carl Edlom

I det senaste avsnittet av "Snedtänkt med Kalle Lind" avhandlas det legendariska värmländska skivbolaget Silence.

Podcasten "Snedtänkt med Kalle Lind" lyfter fram udda och märkliga delar av populärkulturen. Podden görs av Sveriges radio och nu har turen kommit till skivbolaget Silence. I programmet intervjuar Kalle Lind Eva Wilke som pratar om artister som Bo Hansson, Gudibrallan, Philemon Arthus & the Dung och Grisen skriker. Här hittar du del ett av två.

Silence grundades 1970 i Stockholm och flyttade till Näved utanför Koppom 1977. Där byggdes en skola om till studio, en studio som är i bruk än i dag.

Tidigare har Kalle Lind vänt blicken mot det värmländska tillsammans med manusförfattaren och regissören Ulf Malmros, det avsnittet spelades in inför publik på Värmlands museum. Kalle Lind är också aktuell i dokumentärfilmen om Hasse och Tage.

Artikeltaggar

KoppomMusikNöje/KulturNyheterSilenceStockholmSveriges RadioUlf Malmros

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.