Hoppa till huvudinnehållet

Kungaparet bjuder värmlänningar på middag

Publicerad:
Reporter Emma Lindell
Emma Lindell
emma.lindell@vf.se
Kung Carl Gustaf och drottning Silvia hälsar gästerna välkomna till kungaparets Sverigemiddag på Stockholms slott 2018.
Kung Carl Gustaf och drottning Silvia hälsar gästerna välkomna till kungaparets Sverigemiddag på Stockholms slott 2018. Foto: Sören Andersson/TT

Kung Carl Gustaf och drottning Silvia bjuder under fredagen in till en Sverigemiddag. Detta för att uppmärksamma personer som gör betydande insatser i vardagen. Bland gästerna finns flera värmlänningar.

De inbjudna värmlänningarna är Kathrine Löfberg, ordförande för Löfbergs, och Handelskammaren Värmlands VD Frida Johansson närvara, med sina sambors. Även Dansstudions grundare Ia Pettersson Testouri tillsammans med maken är inbjudna.

Även tillförordnade landshövdingen Johan Blom och frun Kristine ska få äta med kungaparet.

– Det känns väldigt roligt att kungaparet bjuder in och hyllar det engagemang och arbete som dessa fantastiska människor bidrar med för Värmland och värmlänningarna. Syftet med Sverigemiddagen är att sätta ljus på insatser som görs av människor runt om i Sverige, säger Johan Blom.

Den årliga Sverigemiddagen hålls för att personers som gör betydande insatser lokalt, regionalt eller nationellt ska uppmärksammas. Personerna återfinns i näringslivet, inom kulturen, idrotten eller föreningslivet.

Middagen hålls sedan kungen firade 40 år som statschef. Gäster från hela Sverige närvarar och äger rum på Kungliga slottet i Stockholm. Runt 200 personer är inbjudna.

Värmlänningarna som är inbjudna

Kathrine Löfberg, ordförande för Löfbergs med sambo Fredrik Johansson, Frida Johansson, VD för Handelskammaren Värmland med sambo Lars Christensen och Ia Pettersson Testouri, grundare av Dansstudion och drivande kraft i Karlstad Dansförening, med make Ezzedine Testouri. I sällskap av tf. landshövding Johan Blom med fru Kristine Blom bjuds paren in till middagen som hålls på Kungliga slottet i Stockholm.

Artikeltaggar

Frida JohanssonHandelskammaren VärmlandInrikes/utrikesJohan BlomKathrine LöfbergLöfbergs

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.