Hoppa till huvudinnehållet

Andres Uller kvalade bra

Publicerad:
Andreas Uller slog världsmästaren Gustav Bergman i kvalet till långdistans-SM.
Andreas Uller slog världsmästaren Gustav Bergman i kvalet till långdistans-SM. Foto: Olov Öström

Kils Andreas Uller gjorde en riktigt bra kvaltävling på lördagen till lång-SM-finalen i Hälsingland. Han var trea i sitt heat, gick enkelt vidare och var snabbare än självaste Gustav Bergman.

Andreas sprang också mot en bra finalplacering. Han var 15:e man när bara drygt 20 minuter återstod. Vid den 15:e kontrollen bommade dock Andreas kraftigt och han fick nöja sig med en 28:e plats.

De svenska världsstjärnorna Tove Alexandersson och Gustav Bergman lyckades ladda om efter VM-succén. Tove var förkrossande överlägsen och vann med tolv minuter. Gustav Bergman hade i sin tur tre minuters marginal till överraskningen Jens Rönnols, Järla.

I H20 var Kils-juniorerna i en bit från täten, men deras inbördes jämnhet kan man inte klaga på. Det skilde bara 25 sekunder mellan Lukas Olm, Olof Skoglund och Jonathan Uller efter 86 minuters löpning. De radade upp sig i resultatlistan efter varandra med Lukas på den bästa placeringen, 19:e.

Artikeltaggar

Andreas UllerGustav BergmanJonathan UllerLukas OlmOlof SkoglundOrienteringTove Alexandersson

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.