Klubbat stadsbyggnadsnämnden Karlstad

Publicerad:

Här följer ett antal beslut som har fattats i stadsbyggnadsnämnden i Karlstads kommun.

Bygglov för restaurang

OK Värmland fastighets AB får rivningslov för att riva sin befintliga bensinstation (den närmast McDonalds) längs Hagalundsvägen på Våxnäs i Karlstad. På platsen i stället en restaurang byggas en asiatisk restaurang. Den fick man samtidigt bygglov för.

Våxnäs centrum.
Våxnäs centrum.

Ny plan för Våxnäs centrum

En ny detaljplan ska tas fram för kvarteret Ribban för att göra det möjligt att rusta upp och utveckla Våxnäs centrum. Det är A gruppen 4 AB som ägs av Albèr fastigheter som vill satsa på att bygga om centrumanläggningen.

Ska utreda byggnation vid torget

NWT Gruppen AB vill förtäta kvarteret norr om Stora torget genom att bygga ett hus på innergården och bygga på befintliga hus med två–tre våningar. Totalt är planen cirka 150 lägenheter.

– Vi anser dock att fasaden och taket mot torget bör bevaras i nuvarande utseende med hänsyn till torgmiljön. Däremot får vi utreda eventuella påbyggnader på andra huskroppar i kvarteret och på innergården, säger stadsbyggnadsnämndens ordförande Erik Nilsson (KD).

En ny detaljplan för kvarteret ska nu tas fram.

340 nya studentbostäder

Studentbostäder i Sverige AB vill bygga 340 nya studentbostäder längst norrut på Campus på Kronoparken. Först ska dock dagens studentbostäder på platsen som byggdes för ett tiotal år sedan rivas.

Stadsbyggnadsnämnden ska ta fram en ny detaljplan för att göra byggnationen möjlig.

Två projekt i en detaljplan

Både Pråmkanalen AB och KBAB vill bygga nya bostäder intill varandra vid Norrstrandsgatan/Hantverkaregatan på Norrstrand i Karlstad.

Pråmkanalen vill ersätta ett befintligt hus med en ny byggnad med fler bostäder och KBAB vill komplettera området med nya bostäder och en parkeringslösning. Nu tar kommunen ett helhetsgrepp över området och ska ta fram en ny detaljplan för att utreda vad som är möjligt att göra här.

Artikeltaggar

Bostad och byggenErik NilssonKarlstadNWT Gruppen ABOK Värmland fastighets AB

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare