Hoppa till huvudinnehållet

Här är truppen som ska ta Sverige till EM

Publicerad:

Förbundskapten Peter Gerhardsson har tagit ut truppen till Sveriges kommande EM-kvalmatcher mot Ungern och Slovakien.

Med EM-kvalsegern från början av september i ryggen väntar nu dubbla matcher för det svenska landslaget.

– Det är två väldigt viktiga matcher som väntar, säger förbundskapten Peter Gerhardsson till fotbollförbundets hemsida.

Här är truppen som spelar mot Ungern (4/10) och Slovakien (8/10).

Målvakter: Hedvig Lindahl, Wolfsburg, Zecira Musovic, Rosengård, Jennifer Falk, Göteborg.

Försvarare: Jonna Andersson, Chelsea, Nathalie Björn, Rosengård, Magdalena Eriksson, Chelsea, Hanna Glas, Paris Saint-Germain, Amanda Ilestedt, Bayern München, Emma Kullberg, Örebro, Linda Sembrant, Juventus, Sandra Adolfsson, Vittsjö.

Mittfältare/anfallare: Anna Anvegård, Rosengård, Kosovare Asllani, CD Tacón, Stina Blackstenius, Linköping, Lina Hurtig, Linköping, Sofia Jakobsson, CD Tacón, Madelen Janogy, Piteå, Julia Roddar, Göteborg, Elin Rubensson, Göteborg, Olivia Schough, Djurgården, Caroline Seger, Rosengård, Julia Zigiotti Olme, Göteborg, Fridolina Rolfö, Wolfsburg, Loreta Kullashi, Eskilstuna.

Artikeltaggar

FotbollMadelen JanogySvenska FotbollförbundetSverige

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.