Bubbel från Byrån: Mobilförbud i riksdagen

Signerat
PUBLICERAD:
Den är precis som regeringens politik – torr till den grad att medlemmarna i kungafamiljen nickar till under statsministerns regeringsförklaring, skriver Byrån.
Foto: Jonas Ekströmer/TT
Det uppenbara svaret är att arv och tidlöshet betyder allt mer. Byrån hoppas att det snart märks även i politiken, skriver Byrån.

Det ska bli ett mobilförbud på lektionstid i skolan meddelade statsminister Stefan Löfven (S) i regeringsförklaringen, som förkunnades från riksdagens talarstol. Samtidigt satt många av riksdagsledamöterna djupt försjunkna i – just det – sina mobiltelefoner.

Byrån misstänker att statsministerns nästa förslag blir mobilförbud också under riksmötet.

Torrt och rörigt

Riksmötets högtidliga öppnande bjöd på snittar. Enligt uppgift ska det ha varit torra historier. Kavringen hade inte mjuknat, trots att den toppats med en blöt röra. Samtidigt var det symboliskt väl vald plockmat.

Den är precis som regeringens politik – torr till den grad att medlemmarna i kungafamiljen nickar till under statsministerns regeringsförklaring. Och ovanpå allt ligger en oformlig röra, som inte smakar särskilt bra.

Full fart bakåt?

Det finns nog inte något mer trendkänsligt än klädmodet. Så vad betyder det då att folkdräkterna blir allt fler under riksmötets högtidliga öppnande? Några som bar upp dessa allmogens främsta skapelser var finansminister Magdalena Andersson (S), Moderaternas kommunikationschef Martin Borgs och centerpartisten Magnus Ek.

Det uppenbara svaret är att arv och tidlöshet betyder allt mer. Byrån hoppas att det snart märks även i politiken, och inte enbart i valet av äppelknyckarbyxor och slitstark kjol.

Värdelös värdegrund

Socialdemokraternas ungdomsförbund SSU, landets i särklass rikaste med 140 miljoner på kontot, har haft sin beskärda del av problem den senaste tiden. Förutom alla intäkter som kommer från spelförsäljning så är det unken antisemitism som gång från annan stigit upp från förbundets södra regioner.

Nu verkar dock SSU försöka implementera lite moral i organisationen. Det visar sig nämligen att förbundet, som gärna uttrycker sig konsumtionskritiskt, lockar medlemmar med att de kan vinna presentkort till klädbutiker, elektronikaffärer och biografer. Visst är det dubbelmoral, men det är i alla fall bättre än ingen moral.

Svenska Nyhetsbyrån

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.