Hoppa till huvudinnehållet

Replik: Mer gröna parkområden

Publicerad:
Vi har gemensamma rötter du och jag men vår förening utvecklas ständigt och formas av nya frågeställningar och av de medlemmar som finns med och driver miljöpolitik just nu, skriver Per-Inge Lidén.
Vi har gemensamma rötter du och jag men vår förening utvecklas ständigt och formas av nya frågeställningar och av de medlemmar som finns med och driver miljöpolitik just nu, skriver Per-Inge Lidén. Foto: Joachim Lagercrantz

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

Utgångspunkten är att arrendeavgiften är med och bekostar de investeringar i infrastruktur som kommunen behöver göra – så är grundtanken i alla arrendeavtal vi gör i kommunen, skriver Per-Inge Lidén.

Svar till Jörgen Lenz (NWT 9/9).

Jörgen Lenz skriver i en debattartikel i NWT att han inte kan förstå hur Miljöpartiet kan leva så långt från sina rötter att man kan vara med och stängsla in och förstöra Skutberget för Karlstadsborna.

Hej Jörgen. Jag tycker du har fel i sak. Miljöpartiet älskar parker och grönområden och vill utveckla dem såväl inne i staden, i dess närhet som i våra ytterområden.

Vad gäller Skutberget tror jag att den utbyggnad som planeras för hela den fria och öppna delen med motionsspår, ny badvik, bastu, grillmöjligheter och bättre tillgänglighet för buss och cykel är viktigt – liksom att bilparkeringen flyttas längre bort till förmån för de öppna grönytorna. Vi var ute och vandrade där häromkvällen och förundrades än en gång över hur stort det området är. 15 miljoner kronor är avsatta för en uppstart av arbetet för 2020 och just nu räknas det på vad de andra delarna kommer att kosta – en viktig uppgift när vi ska ta slutlig ställning till planerna.

Vad gäller sagoparksdelen på halva östra sidan och den ö som i dag bara är tillgänglig för några familjer kommer den naturligtvis ha inträde. Däremot gillar jag temat att stimulera barns läsande och upplevelse av trollskogen och få göra det i en bevarad skogsmiljö där påverkan ska vara så liten som möjligt. Utgångspunkten är att arrendeavgiften är med och bekostar de investeringar i infrastruktur som kommunen behöver göra – så är grundtanken i alla arrendeavtal vi gör i kommunen.

Till sist. Vi har gemensamma rötter du och jag men vår förening utvecklas ständigt och formas av nya frågeställningar och av de medlemmar som finns med och driver miljöpolitik just nu. Under dessa år har vi varit med och påverkat så kommunen ligger högt på de flesta miljö- och hållbarhetsrankningar. Jag är stolt över vårt gemensamma gröna arbete och över den kommun där vi lever och verk.

Per-Inge Lidén

Språkrör, Miljöpartiet Karlstad

Artikeltaggar

DebattJörgen LenzKarlstads kommunMiljöpartietMuminPer-Inge LidénSkutberget