Hoppa till huvudinnehållet

JC Raceteknik plockar in Ekström

Publicerad:
Mattias Ekström kör för JC Raceteknik i finalen av RallyX Nordic. Foto: Jan-Kåre Rafoss

Kilsbaserade JC Raceteknik släpper knappast på gasen.

Till helgens avslutning i RallyX Nordic - där teamet går för dubbla guld - plockas före detta världsmästaren Mattias Ekström in som gästförare.

– Känns riktigt kul, säger teamchefen Joel Christoffersson.

JC Raceteknik, som redan bärgat EM-guldet genom Robin Larsson, har ytterligare titlar inom räckhåll när RallyX Nordics avgörs på Tierp arena i helgen. Detta i form av samme Larsson som har fyra poäng upp till guldet i Supercarklassen och Ben Philip Gundersen som leder Supercar Lites med tolv poängs marginal.

JC Raceteknik nöjer sig dock inte bara med det.

Under måndagen meddelade teamet att de valt att krydda denna avslutande tillställning med ytterligare en ingrediens: Mattias Ekström.

- Vi har samarbetat en del med Mattias Ekström och EKS under den här säsongen. Vi gjorde bland annat en tävling tillsammans under rallycross-VM i Spa tidigare i år. Så att lyckas få tillbaka honom i teamet, på svensk mark dessutom, känns riktigt kul. När jag ringde Mattias förut och frågade om han ville köra för JC Raceteknik i Tierp var han inte sen att tacka ja, säger Joel Christoffersson i ett pressmeddelande.

– Jag är alltid exalterad att köra den här bilen och efter Spa vet jag även att det funkar bra med JC Raceteknik och Joel. De har gjort ett fantastiskt jobb det här året och jag ser fram emot att dels stötta dem och även tävla själv – jag älskar att vinna och att jaga de stora troféerna, säger Mattias Ekström i utskicket.

Artikeltaggar

EKS JCJoel ChristofferssonMattias EkströmRallycrossRobin Larsson

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.