Gamla stjärnor i nya veteran-DM

Innebandy
PUBLICERAD:
Foto: Frida Johansson
Sjöstadskanonjären Joacim Holméns mäktiga skott mot NB 87-eleganten Mikael "Ekis" Ekelunds dragningar...
Detta skulle kunna bli verklighet - utan att tidsmaskin krävs.
Värmlands innebandyförbund lanserar nu nämligen veteran-DM.

Sedan innebandyns födelse i början av 1980-talet har Värmland haft en framträdande position. Nu planerar Värmlands Innebandyförbund för att alla ska få uppleva nostalgin från 80- och 90-talet igen när man idag lanserar veteran-DM.

- Det har under en tid funnits ett stort intresse av att skapa en sådan tävling i Värmland och konceptet går dessutom hand i hand med vår ambition om att innebandy ska vara en idrott man kan utöva ännu längre i livet, säger Camilla Olsson, kanslichef Värmlands IBF.

Genom åren har det arrangerats olika cuper och enskilda matcher för veteraner i Värmland, men nu tar Värmlands Innebandyförbund det ett steg till när ett riktigt distriktsmästerskap för veteraner tagits fram.

– Vi vet att det finns ett sug bland gamla spelare att få träffas och spela igen. Både ur den sociala aspekten, men även för att återigen få tävla mot gamla rivaler. Det har pratats om att skapa ett veteran-DM under många år och nu kände vi att det är hög tid, säger Camilla Olsson kanslichef på Värmlands IBF.

I veteran-DM blir förstås åldersreglerna intressanta. De undre åldersgränser som satts är att spelare som ska delta i damklassen får yngst vara födda 1985 medan det i herrklassen är 1980 som gäller för de yngsta spelarna.

Upplägget för mästerskapet är att gruppspel och slutspel genomförs under en och samma dag. Datumet är satt till den 2 februari och spelplatsen blir Hammarö Arena, med Skoghalls IBK som medarrangör.

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.