• idag
  9 juli
  18°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   V
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • fredag
  10 juli
  18°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • lördag
  11 juli
  17°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • söndag
  12 juli
  20°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • måndag
  13 juli
  20°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   NV
  • Nederbörd
   0.0 mm

Tinariwen - Gubbrock med ganska otäckt intryck

Skivor
PUBLICERAD:

Tinariwen

Amadjar
(Coop)

När svenska bokförlag ger ut romaner av afrikanska författare brukar det allt som oftast sluta med ett omslag med vilda djur (detta ungefär oavsett var handlingen utspelar sig och hur den förlöper). Afrikanska band brukar behandlas åtminstone en smula mindre styvmoderligt. En anledning till det är att musiken ofta landar i Europa med hjälp av landsmän som migrerat.

Nu verkar det i och för sig som om den vedertagna genrebeteckningen på bandet i vår del av världen skulle vara ”ökenblues”, men det är inte svårare än att Tinariwen, med medlemmar från Mali och Algeriet, gör gubbrock.

Det låter ju rätt enkelt, men Tinariwen är mästare på att genom lägga mattor av ljud omlott och kontrastera med mer monotona slingor. Stundtals ger det ganska otäckt intryck. Tänk om Lundell ändå mäktat med något liknande.

Bästa låt: Wartilla

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.