The Highwomen - En helt ljuvlig musikupplevelse

Skivor
PUBLICERAD:

När man ska prata country och all-star grupperingar blir listan inte särskilt lång. Inte så konstigt kanske eftersom ingen vågat försöka toppa The Highwaymen (Waylon Jennings, Johnny Cash, Willie Nelson, Kris Kristofferson) eller Trio (Dolly Parton, Linda Ronstadt, Emmylou Harris).

Men nu vädras det morgonluft på området. Den här gången är det dock inte fyra medelålders outlaws som bjuder på mysig stämsång utan fyra kvinnor som bjuder på en magisk musikupplevelse och hyllning till den gamla manliga supergruppen.

The Highwomen (Brandi Carlile, Maren Morris, Natalie Hemby, Amanda Shires) bildades främst för att stärka kvinnans position i ett mansdominerat Nashville. Och kvartetten har styrt rätt direkt genom ett ljuvligt musiklandskap med honky tonk, folk, snyftiga ballader och stämsång som till och med får First Aid Kit att blekna ett par nyanser.

Årets trevligaste musikupplevelse borde skicka ett eko genom hela Tennessee: De manliga artisterna är chanslösa mot det här 2019.

Bästa låt: My name can’t be mama

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.