Så mycket kostar fjärrvärmen i Karlstad nästa år

Ekonomi
PUBLICERAD:
Nu är priset för fjärrvärme i Karlstad 2020 fastställt.

Karlstads Energi har de senaste sex åren varit medlem i Prisdialogen, ett system för prövning och ändring av fjärrvärme.

Under 2020 kommer priset för fjärrvärme i Karlstad att lämnas oförändrat, för tredje året i rad. Det innebär att prisökningen i Karlstad varit i genomsnitt 0,43 procent per år efter 2013, vilket är mindre än hälften av inflationen under samma period.

– I dag ställs helt andra krav på en energileverantör än för bara några år sedan. Ett stabilt fjärrvärmepris är en viktig komponent men vi inser att det inte alltid är tillräckligt, säger Erik Kornfeld, vd Karlstads Energi, i ett pressmeddelande.

Bolaget planerar nu att lägga stort fokus på utvecklingen av nya produkter och tjänster och har bland annat tillsatt en ny affärsutvecklare.

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.