De kan bli årets kulturkommun

Nöje/Kultur
PUBLICERAD:
Fackförbundet Vision utser årets kulturkommun för 31:a gången. I år har en värmländsk kommun chansen att vinna.

De nominerade kommunerna för 2020 är Höganäs, Jokkmokk, Kiruna, Laxå, Lidköping, Ljungby, Sundbyberg, Sunne, Västervik och Västerås.

Den vinnande kulturkommunen ska enligt Vision blaznd annat visa att den arbetar för att kultur ska bli en självklar del i invånarnas vardag, stödja kulturell mångfald och använda kultur som ett verktyg för hälsa och välfärd.

Vinnaren utses i Lund, som blev årets kulturkommun 2019, den 28 november.

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.