Hoppa till huvudinnehållet

Nytt uppdrag för Jonas Leandersson

Publicerad:
Pensionerande landslagsorienteraren Jonas Leandersson ger sig i kast med ett nytt uppdrag när det i helgen är SM i långdistans.
Pensionerande landslagsorienteraren Jonas Leandersson ger sig i kast med ett nytt uppdrag när det i helgen är SM i långdistans. Foto: Olov Öström

Pensionerade landslagsorienteraren Jonas Leandersson har fått ett nytt uppdrag.

När SM i långdistansorientering avgörs i helgen debuterar Jonas som tv-kommentator.

– Jag har fått frågan någon gång tidigare, då har jag inte kunnat. Nu har jag möjligheten och det ska bli jättekul att testa på, säger Jonas.

Det är Svenska orienteringsförbundet som på sin plattform live-sänder kommande helgs långdistans-SM samt medel-SM och stafett-SM i slutet av nästa vecka.

Jonas ska kommentera tillsammans med en annan tidigare landslagsorienterare, Anna Bogren.

Bogren har för övrigt också en värmländsk orienteringsanknytning. På 1990-talet gick hon på dåvarande orienteringshögskolan i Karlstad.

SM på långdistans avgörs utanför Segersta i Hälsingland med kval på lördag och finallopp på söndag. Då syns det om de så framgångsrika VM-löparna, med Tove Alexandersson och Gustav Bergman i spetsen, har konserverat formen eller om det finns plats för uppstickare.

Stigande form

De båda Kilslöparna Andreas Uller och Lukas Olm får bedömas vara värmlänningarna med bäst placeringschanser.

Junioren Lukas Olm har visat stigande form efter ett struligt år kantat av sjukdomar. Andreas Uller har hög fysisk kapacitet men är något ojämn i orienteringen.

SM-tävlingarna fortsätter sedan fredag och lördag i nästa vecka med medeldistans och avslutas på söndag med stafetterna.

I stafetterna kommer Värmlands bästa medaljchans. Kils OK:s juniorer har tagit medalj de två senaste åren.

Artikeltaggar

Andreas UllerGustav BergmanJonas LeanderssonLukas OlmOrienteringTove Alexandersson

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.