Hoppa till huvudinnehållet

Lämplig uppgift för vår spik

Publicerad:

På fredag lunch riktas travblickarna i Sverige mot Årjäng.

Banan är värd för lunchtravet och räkna med en hög omsättning på V65-spelet då det är direktsänt i TV12.

På pappret ser Magnus Jakobsson ut att ha flera bra segerchanser den här tävlingsdagen och trots att hans treåring Global Approval gör den första starten med startbil väljer vi att spika i den fjärde avdelningen.

Global Approval har visat väldigt bra kapacitet hittills och nu när han har ett lopp i kroppen efter ett tävlingsuppehåll bör han vara mogen för att ta karriärens andra seger.

Tyvärr är det tunt anmält till flera av loppen den här lunchen, till exempel är det bara åtta hästar med i den första avdelningen och sju i den tredje. Här får man verkligen hoppas att det inte blir några strykningar...

I den tredje avdelningen kommer Jakobsson att bli hårt betrodd med Ottens Dibaba. Hon är ett väldigt tidigt streck på V65-kupongen men vi väljer att ge tipsettan till Jonas Mobergs Categorical som är ruskigt bra för klassen när han tävlar på topp.

Ett lopp som det kan skrälla i är den andra avdelningen.

I det kallblodsloppet tippar vi Myhreng Trym trots ett bakspår.

Vem som kör? Magnus Jakobsson.

1 Zagor Grif fick en småtung inledningen innan han kom fram till utvändigt om ledande Nisse Sånna i en öppning på 11,5/500 meter senast. Det blev sedan andra par utvändigt kort senare och därifrån avslutade Zagor Grif starkt till andraplatsen. Ett innerspår med tre hästar på den första startvolten är ett bra läge och vi är inne på att Zagor Grif kan leda den första V65-avdelningen hela vägen.

7 Höwings Unbeatable var senast med i ett V75-lopp som Ike Shermer vann på Jägersro och från femte par utvändigt avslutade han med 09,5/700 meter som trea. Propositionen är bra för Robert Berghs häst och att det endast är sju konkurrenter med i loppet gör att tillägget är mindre kostsamt. Klarar han fjärdespåret i volten är Höwings Unbeatable ett hett segerbud.

2 Souvenir d’Inverne fullföljde bra som fyra i ett V75-lopp som Zlatan Knick vann på Jägersro och

är ett tidigt streck.

8 Myhreng Trym avslutade bra från tredje par utvändigt i den senaste starten på Jarlsberg. Han har gjort många bra insatser i år och visat att han tål att göra jobb på egen hand. Om det löser sig från bakspåret ska det vara bra segerchans.

3 Buska Blyg har bra chans i ett felfritt lopp.

3 Categorical får tipset i ett lopp som trots att det endast innehåller sju hästar är ganska lurigt att tippa. Categorical har väldigt hög kapacitet för den klass som han befinner sig i för tillfället och har tidigare gjort bra lopp direkt efter ett tävlingsuppehåll.

6 Ottens Dibaba visade fin form senast när hon spurtade bra som trea efter att Magnus Jakobsson backat sig loss från rygg ledaren i utgången av den sista kurvan. Ottens Dibaba kan öppna snabbt vid laddning och är en spetsaspirant.

1 Unheard Of har tidigare öppnat snabbt bakom startbilen från ett innerspår i ett V75-lopp och lär laddas från sitt läge. Formen är bra för dagen.

5 Chip Line blir förmodligen inte bli så hårt streckad här, men spurten som tvåa bakom Qiao Q.L. senast var bra. Blir det körning mellan några konkurrenter inledningsvis biter spurten bra på nytt.

4 Global Approval är en häst som vi verkligen gillar. Inför den senaste starten hade han haft ett uppehåll på två månader och efter ett invändigt lopp och en lucka i den sista kurvan var avslutningen till andraplatsen bra. Från ett perfekt läge bakom startbilen spikar vi på V65.

11 Un Mec d’Or har inlett sin karriär bra och är första motbud trots ett bakspår.

7 So Bear har travat i spets två gånger i rad och senast åkte han dit trots 10,8 de sista 400 meterna. Nu får han attackera bakifrån men är startsnabb och bör få en fin position i loppet.

1 Evita Jaam galopperade i den första kurvan på Axevalla och hade sedan sparat i mål. Ett tidigt bud.

2 Kristine Lilly är vass i ljusa stunder.

5 No Regrets Pellini fick luckan i den sista kurvan efter ett invändigt lopp senast och spurtade bra till andraplatsen. Efter två raka andraplatser kan det vara dags för en seger.

4 Sephora avslutade bra efter en lucka en bit in på upploppet på Åby. Såhär i början av sin karriär borde hon gå framåt med varje lopp som hon gör och kanske kan Carl Johan Jepson köra till spets?

Stora V64-systemet (ovan strecket): 3x4x4x1x4x5 = 960 rader.

Lilla V64-systemet (halvfet stil): 2x4x1x1x4x3 = 96 rader.

Artikeltaggar

Årjängs travbanaCarl Johan JepsonJonas MobergMagnus JakobssonTravV65

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.