Nytt album med Klabbes bank

Musik
PUBLICERAD:
Klas-Henrik "Klabbe" Hörngren är drivkraften bakom Klabbes bank.
Foto: Carl Edlom
Säfflemusikern Klas-Henrik Hörngren har spelat med bland andra Loney Dear och Jenny Wilson. Han har också drivit bandet Klabbes bank ända sedan starten i början av 2000-talet.

Nu är Klabbes band aktuella med ett nytt album. Titeln är "Bnk" och skivan släpps den 1 november på svenska Hoob Records.

"Banken är en sextett där tre blåsares högst personliga klang badar i ett elektroniskt hav, producerat av en trio som spelar syntar, klaviaturer, trummor bas och maskiner. Ibland surfar blåsarna ovanpå, ibland går det inte att skilja dem åt och musiken blir ett collage, ett hav av ljud. Musiken är en blandning av electronica, improvisation, noise och melodier.", skriver Klas-Henrik Hörngren i ett pressmeddelande.

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.