Samarbete ger Lisa ny blågul chans

Bandy
PUBLICERAD:
Vaik-tjejen Lisa Östman, som via ett utvecklingsavtal kan dubblera med spel i elitserien, får ny landslagschans.
Foto: Mikael Lindblom
Lisa Östman får en ny chans i landslaget.Vaik-tjejen som dubblerar med spel i Villa Lidköping är en av 21 utespelare i den trupp som förbundskapten Magnus Nordin tagit ut till höstens läger.

Lisa Östman tillhör Karlstadslaget Västerstrands AIK, som numera huserar i damallsvenskan.

Men ett samarbetsavtal med Villa Lidköping innebär att Lisa har möjlighet att också delta i hälften av elitserielagets matcher.

Förbundskaptenen Magnus Nordin tog ut henne i sin landslagstrupp redan förra hösten - och nu får hon förtroendet igen.

Det aktuella utvecklingsavtalet mellan klubbarna har med all säkerhet bäddat för att Lisa Östman kan fortsätta att konkurrera om en plats i blågult.

– Det här är ett mycket bra upplägg, både för oss i Vaik och för Lisa. Det tillåter oss att ha kvar en väldigt värdefull spelare, samtidigt som vi kan erbjuda Lisa mer utmaning och utveckling som individuell bandyspelare, säger Västerstrands ordförande Björn Bäcklund.

Totalt har förbundskaptenen Nordin kallat 21 utespelare och tre målvakter till damlandslagets läger i Uppsala den 20-22 september.

– Det är ett traditionellt septemberläger med träningar och utvärdering av spelarnas fysiska status. Vi vill se hur vi ligger till rent fysiskt, säger Magnus Nordin till svenskbandy.se.

Och fortsätter.

– Vi kommer även att ägna mycket tid åt att spela internmatcher och testa positioner.

Sverige är regerande världsmästare efter triumfen i Kina i januari 2018. Damlandslaget har genomgått en generationsväxling och i vinter väntar VM i Norge 20-23 februari.

– Inför VM kommer vi ha ytterligare två läger, ett i början av januari och ett i slutat av januari. Det blir viktiga läger för att kunna spela ihop oss inför mästerskapet, säger Nordin.

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.