Ruskig stallform hos Erik Berglöf

Publicerad:
Foto: Lennart Kihlman

Erik Berglöf har kanonform på stallet för dagen.

Quantanamera vann ett V75-lopp på Bjerke under söndagen och på måndagskvällen blev det två stallsegrar genom Witty och A Deal is a Deal.

– Sådan form som jag har på stallet nu har jag inte haft på flera år, berättade Berglöf.

Erik Berglöf hade två hästar till start på Färjestad och båda vann lopp.

A Deal is a Deal var först trea i försöket till Septembermästaren efter en rejäl avslutning och trots att Berglöf fick välja spår som nummer tre i finalen var spår ett ledigt. Från det läget med inte mindre än tre strykningar, varav två från startvolten, missade inte Berglöf spets.

Från den positionen med barfotabalans gick det inte att hota A Deal is a Deal som vann lätt före Global Skipper, som avslutade rappt på innerspår.

– En väldigt fin häst som har en bra inställning och det driver fint för honom. När vi kunde ta ledningen förstod jag att han inte skulle bli lätt att slå. Jag tycker att han har det mesta och jag tror att han kan duga på V75 framöver, det kan bli en start här på Färjestad om 14 dagar, sa Berglöf.

Största loppet för Bood

Den 12 oktober är det SM-dagen på Åby och ett av loppen är amatör-SM. Värmland och Dalsland kommer att representeras av André Bood som vann uttagningsloppet med Erik Berglöfs Witty.

Från ett bakspår smög Bood med som trea på innerspår och i den sista kurvan kom Witty ut ett spår. Luckan kom kort senare och när den ledande favoriten Global Viscount gick över i passgång tidigt på upploppet blev det en säker seger.

Det som var märkligt var att Global Viscount först ropades ut som tvåa i mål men som tur var korrigerades det snabbt till en diskning.

– Erik sa till mig att köra invändigt för med ett lopp på rulle har hon en bra avslutning. Det här var fantastiskt kul och SM kommer att bli det största lopp som jag har kört, sa Bood.

Damloppet Sola i Kallsta' var i år omgjort till ett montélopp och Christina A Hande tog sin första seger i loppet. Hon blåste till ledningen med Flashing Boko och även Assault kom med en bra avslutning från andra par utvändigt tog Flashing Boko en lätt seger på tiden 13,3 över medeldistans.

– Det här var det bästa som jag har känt honom. När han är som bäst tror jag inte att det finns en bättre montéhäst i Sverige eller Norge, sa Christina A Hande.

Försöken till Septembermästaren kördes som de två första V64-avdelningarna och båda loppen vann från dödens.

Först var det Odds Indicator med Björn Goop som plockade ner ledande Min Bråten och sedan vann Jonas Moberg med Global Skipper med knapp marginal före skrällen Kajsa T.J.

Starkt kallblod

Neslands Trine och Henrik Kulblik var det rätta svaret i V64-4. Ekipaget hamnade utvändigt om Fakstrolla men vann trots det säkert. Det hela underlättades av att Valborg galopperade på upploppet men Neslands Trine vinner oavsett.

Stardust Melody och Björn Goop vann V64-avslutningen och det hela blev säkert efter att Goop kört till ledningen redan efter 600 meter från sitt tillägg.

– Tidigare har hon varit ojämn, men i år har hon varit jämn och bra i prestationerna, berömde Goop.

Innan V64-loppen blev det två värmländska segrar från spets genom Robertino och Björn Goop, som alltså tog en trippel under kvällen, och Jan Silvén vann med Kenneth Sagelands Tättman.

Artikeltaggar

Björn GoopErik BerglöfFärjestadstravetJan SilvénJonas MobergTrav

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare