Bubbel från Byrån: Lars Stjernkvist till Island?

Signerat
PUBLICERAD:
På Facebook beklagar sig Stjernkvist över att det inte är rätt att han ska få bära hundhuvudet för det inträffade, skriver Byrån.
Foto: Bertil Ericson/TT
Enligt vad Byrån erfar har dock Stjernkvist ännu inte landsförvisas till en ensligt belägen ö i Nordatlanten.

Det stormar kring Socialdemokraternas mest kända kommunalråd Lars Stjernkvist, i Norrköping. Orsaken är en havererad digitaliseringssatsning. På Facebook beklagar sig Stjernkvist över att det inte är rätt att han ska få bära hundhuvudet för det inträffade.

Många partivänner är det som kommer med stöttande ord. Den tidigare S-ledaren Håkan Juholt kommenterar också, enbart med ordet ”välkommen”. Enligt vad Byrån erfar har dock Stjernkvist ännu inte landsförvisas till en ensligt belägen ö i Nordatlanten.

Valparna på (S)wedbank

Det som tidigare främst var rörelsens bank, Swedbank, ska nu ledas av två socialdemokrater, som, såvitt är känt, inte kan särskilt mycket om att driva just banker. Jens Henriksson tidigare statssekreterare (S) blir koncernchef och i styrelsen basar förre statsministern Göran Persson (S).

Det heter ju att när f-n blir gammal blir han religiös, detsamma verka gälla inom rörelsen när vakthundarna blir finansvalpar.

Omoderna museet

Moderna museet försöker leva upp till namnet. Den nya överintendenten Gitte Ørskou tycker inte att europeiska konstmuseer ska ha fokus på västerländsk konst. Hon vill bryta normer.

Men varför vågar hon inte utmana invanda mönster på riktigt? Upp med konstnärer som Zorn, Strindberg och Ehrenstrahl. Vad vore mer normbrytande på svenska museer än att ge plats åt döda svenska gubbar?

Skräniga innerstadsbor

Inte bara människan dras till sjönära lägen och havsutsikt. När måsar bygger bo ska det gärna vara åtminstone sjöglimt och helst takvåning. Detta till både stockholmares och parisares stora och ökande förtret. Skränigare innerstadsbor får man leta efter, skadedjursföretag likaså.

Svenska Nyhetsbyrån

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.