Stoppa detaljplanen för stadshuset!

Insändare
PUBLICERAD:
Som så många andra är jag förbryllad över politikernas tystnad om vad som egentligen hände runt stadshusaffären. Några politiker använde all sin makt och hela sitt förtroende för att driva igenom affären till vilket pris som helst.

Av de utlovade 400 jobben blev det intet. Det var egentligen aldrig köparnas avsikt att skapa några arbetstillfällen för i så fall skulle de anställt programmerare och inte bara ordna familjeförsörjningen.

Turerna kring stadshuset rör upp känslorna.
Foto: Tommy Andersson

Jag har svårt att tro att köparna som egentligen är välkända fastighetsägare skulle kunna utveckla en framgångsrik app då deras hyresavier fortfarande skickas ut brevledes som man gjorde förr i tiden innan internet .

Bolaget har omsatt något som närmast kan jämföras med kaffepengar. Av en ren tillfällighet ägs inte stadshus av Zynapp så fastigheten berörs inte av bolagets obestånd.

Det är nu dags att samma politiker som satsade allt sitt förtroendekapital på affären stoppar detaljplanen omedelbart. Det får räcka att kommunens invånare bidragit med många miljoner i rabatt vid förvärvet.

Kommunen har planmonopol och kan nu avsluta detaljplanen om man vill. Inget mer mygel tack!

Men om jag får gissa så kommer detaljplanen genomföras och invigningsbandet ska klippas av kommunalrådet med orden ’bra för Karlstad’!

Olle på Herrhagen

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.