Hoppa till huvudinnehållet

Olycka under travtävling

Publicerad:

Olyckan var framme på Mörtebols travtävlingar med idrottskul under lördagen. En 50-årig man föll under en karateuppvisning livlös ihop med hjärtstopp. Det var rådigt och snabbt ingripande som räddade livet på den 50-årige mannen.

Banans sjuksköterska var snabbt på plats och inledde HLR-räddningen. Två deltidsbrandmän från stadens brandkår var på Mörtebol som privatpersoner anslöt och hjälpte till, restaurangchefen kom springandes med hjärtstartaren som finns i restaurangen. Vid tredje upplivningsförsöket fick man puls på 50-åringen som i ambulans sedan kördes till Mellerud där en helikopter väntade och flög honom till Sahlgrenska i Göteborg.

50-åringens läge var på lördagskvällen allvarligt men stabilt.

Fyra hjälteinsatser och banans hjärtstartare gjorde att denna olustiga historia ser ut att få ett lyckligt slut.

Artikeltaggar

ÅmålÅmålstravetHjärt- och lungräddningHjärtstartareTrav

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.