Vadå veteranbilar?

Signerat
PUBLICERAD:
Riktiga veteranbilar.
Foto: Jonas Ekströmer/TT

Det kanske beror på att jag börjar bli gammal, men jag har svårt att förlika mig med vad som räknas som veteranbilar i dag. För mig är en veteranbil något från 1950- och 60-talen eller ännu tidigare. En Amazon och en PV funkar så klart, och till nöds kan jag acceptera en Volvo 142, men inte en Volvo 740 från 1988!

Nuvarande skatteregler säger dock att som veteranbil räknas ett fordon som är minst 30 år gammalt. Men det skaver att bilar som rullade och var nya när jag var gymnasist och sedan började studera på universitet nu anses som veteranbilar. Det var för sjutton inte så länge sedan! Är jag veteran själv då?

Henrik L Barvå

Politisk redaktör

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.