Politiker är mästare på att slösa skattepengar

Insändare
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
Hoppsan! Helt plötsligt gick det att skaffa 5 miljarder kr till att förstärka försvaret.

Jag har inget emot ett bra försvar, men finns det någon som tror att vi kan lita på att de pengarna verkligen kommer att användas på rätt sätt?

Janine Alm Ericson (MP), Peter Hultqvist (S), Daniel Bäckström (C) från Säffle, Allan Widman (L) på den gemensam presskonferens om försvarsuppgörelsen.
Foto: Marc Femenia

Det finns andra saker som bör lösas snarast om vi vill ha ett samhälle värt att försvara!

- Gränserna behöver bevakas! I muläget finns nästan ingen kontroll på vare sig in- eller utförsel av saker. Vapen och knark kommer in i landet, bortsett från enstaka tillslag. Stöldligor åker ut ur landet med godset utan problem. Tullen måste få mer resurser och utökade befogenheter.

- Kriminella gäng står för skjutningar och knarkförsäljning, utan att politikerna gjort annat än att lova åtgärder. Stora insatser behövs för att styra in ungdomarna i dessa områden på rätt spår. De redan etablerade kriminella kan vi nog tyvärr räkna bort.

- Fattigpensionärerna utlovas pengar, men får i realiteten bara småsmulor. En skam för vårt samhälle.

- Föräldrar med barn som behöver vård dygnet runt nekas hjälp! Obegripligt!

Politikerna är mästare på att slösa bort skattepengar. Bidrag till elcyklar, elbilar, solceller och så vidare, som bara gynnar de redan välbeställda som ändå har råd med lyxkonsumtion. Det är på tiden att pengarna används på ett förnuftigt sätt, till gagn för samhället.

För ett bättre samhälle

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.