Tool - Som ett hav i rörelse

Skivor
PUBLICERAD:

Tool

Fear inoculum
(Volcano/Sony)

Parallellt med omgivningens krav på mer har Tool bidat sin tid och låtit tretton år passera för album nummer fem.

Det här är kanske årets mest omtalade och efterlängtade skiva. Många är de som väntat och desto fler är de som dragits med i de smått oproportionerliga förväntningarna. Marknadskrafterna personifierade, men Tools precisa svar visar att förväntningarna är befogade.

Innanför det estetiskt tveksamma konvolutet väntar ett åttiosex minuters epos som har bandets säreget skruvade aura. Låtar på över tio minuter varvas med suggestiva mellanspel och kvartetten kör vidare med fascinerande autonom nonchalans. Den uppenbara konstnärliga medvetenheten är befriande och sätter underhållningsparametrarna i baksätet.

Komplexiteten ger varaktighet och likt de böljande effekterna i Descending är Fear inoculum i ständig rörelse, ett hav fyllt av mystik, möjligheter och dynamisk kraft. Du kan avnjuta dess yta, men är chanslös när det börjar kränga och visar sin sanna styrka.

Bästa låt: 7empest

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.