Tidemand till start i ytterligare ett VM-rally

Rally
PUBLICERAD:
Pontus Tidemand är klar för start i VM-rallyt i Wales.
Foto: Lisa Olaison
Pontus Tidemand får fortsatt förtroende av M-Sports.
Under fredagen meddelades att värmlänningen ges chansen i ytterligare en VM-deltävling.
– Jag är väldigt tacksam, säger Tidemand.

Med bara en vecka kvar till VM-rallyt i Turkiet, där Pontus Tidemand startar, står det nu klart att tävlingskalender utökas med Wales Rally GB.

– Det är verkligen en positiv boost inför nästa vecka att veta att fler chanser väntar, särskilt så nära i tid. Ett rally är inget rally, det måste sättas in i en större plan så jag får möjligheten att ta kliv framåt utan att starta på noll varje gång, säger 28-åringen i ett pressmeddelande.

Extra plus är att Wales Rally är en tävling som passar Tidemand i smaken.

– Wales är en tävling som passar mig bra och som jag har flera bra minnen ifrån. Jag har kört där tre gånger i WRC 2 och vunnit en gång och slutat tvåa de övriga gångerna. Det blir något annat nu med WRC-bil men det ska bli spännande att se vad jag kan göra, säger han i utskicket.

M-Sports teamchef Richard Millener:

– Det är toppen att Pontus har ytterligare ett event med vår Ford Fiesta WRC och ännu en möjlighet att visa vad han kan göra på sportens högsta nivå. Han tillhör nästa generation och jag tror att alla fabriksteam är spända på att se hur han utvecklas under de här två eventen. Vi vet hur konkurrenskraftig han var i WRC 2, särskilt i Wales, och jag ser fram emot att få vaka över hans framsteg de kommande veckorna, säger han.

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.