Sacred Reich - Fräna thrash metal-riff

Skivor
PUBLICERAD:

Sacred Reich

Awakening
(Metal Blade/Sony)

I samtidens musikbrus är det definitivt ett uppmärksamhetsfördelaktigt trumfkort att ha ett etablerat namn med tillhörande referenslista. Referenser som kanske börjar bli daterade, men ett starkt namn faller sällan i glömska.

Phoenixveteranen släppte senaste fullängdaren, Heal, för tjugotre år sedan och hur kittlande deras namn fortfarande är på marknaden ska jag låta vara osagt, men visst sticker namnet ut i jämförelse med många konkurrenter.

Awakening är ingen dålig comeback, men innehållsmässigt tillför den föga. Kvartetten spelar stundtals rivig jänkarthrash, men raksträckorna och vardagskänslan dominerar. Tyvärr, redan efter första spinnen känner jag mig mätt och tillfredsställd.

Visst är bandet lojala sitt etablerade sound, men för att vara uppriktigt, finns det verkligen behov av en ny fullängdare? Tveksamt, men nu ligger den här och jag väljer att fokusera på de fräna riffen och bandets känsla för thrash metal.

Bästa låt: Manifest reality

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.