Kindness - Tid, rum och mänsklighet

Skivor
PUBLICERAD:

Brittiska Kindness väljer inte en enkel väg att gå. Influenser från världens alla hörn vävs samman till en experimentell resa som rör vid alltifrån soul, disco, jazz och hitlistepop i ett skönt groove. Med Something Like A War har Kindness samarbetat med flera stjärnor. Inte minst Robyn som både skrivit material och medverkar i några av låtarna och svenska Seinabo Sey.

Även om albumet är en skön blandning av olika genrer och inspirationen går att härleda till olika typer av tid, rum och mänsklighet finns det något mjukt och känsligt som är tilltalande. En öppning inåt, ett saltat sår eller bara ett skönt gung.

I Lost Without öppnar det med jazzigt blås som går snyggt ihop med Seinabo Seys röst . Det funkiga gunget är genomgående men hålls tillbaka en aning i Dreams Fall. Robyns karaktäriska röst är svår att undgå i The Warning och Cry Everything, där The Warning är mer återhållsam men bräcklig och Cry Everything en rytmisk dans i väntan på regn. Eller ett annat stadie av extas.

Bästa låt: Who You Give Your Heart To

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.