Fullträff av pånyttfödd Yearwood

Skivor
PUBLICERAD:
Foto: mage 19L

Trisha Yearwood

Every Girl
(Gwendolyn Records)

Genombrottet i countrygenren hade hon klarat av sedan länge – det var tack vare actionrullen Con Air som Trisha Yearwood blev känd världen över 1997. Inte ett öga var torrt i slutscenen när Nicolas Cage återförenades med fru och barn på strippen i Las Vegas till tonerna av superballaden How do I live.

Every Girl är första fullängdaren med ny musik på tolv år signerad sångfågeln från Georgia. Och en fin bekräftelse på att Yearwood fortfarande kan sjunga cowboyboots och Stetsonhattar av de flesta i Nashville.

Soulfyllda ballader, lite radiorock och ett antal lyckade covers omfamnas av ett pampigt sound med kraftfull sång som ger hela paketet en genuin känsla av när 90-talets country var som bäst och allra mest fyllt av hits. Gäster som Kelly Clarkson och Don Henley tillför dessutom en extra dimension till sånginsatsen.

Fjorton sånger är alldeles för få när man inser att Garth Brooks bättre hälft har fått till en riktig fullträff.

Bästa låt: Home

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.