Chockerande höjning - eller löjligt låg summa?

Insändare
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
Grattis till Karlstad kommun som tänker höja arrendeavgiften för Kroppkärrs kolonister med 860 procent. Detta kommer att förstöra livet för många medlemmar som blir tvingade att sälja sin stuga.

Övervägande delen som har en kolonistuga på Kroppkärr är pensionärer och ensamstående äldre kvinnor.

Höjda arendeavgifter på Koloniområdet på Kroppkärr väcker känslor.
Foto: Kjell Martinson

De har köpt sin stuga för att få en meningsfylld fritid.

Det finns stugor som inte är större än 15-18 kvm, inget indraget dricksvatten, ingen vinterbonad stuga.

Marken som stugorna står på är gammal sjöbotten så stugorna rör på sig och är lite sneda och vinda. För många är just kolonin den enda möjligheten att kunna ha en stuga pga att stugorna är små och tomterna endast 300 kvm.

Man kan cykla och åka stadsbuss till sin lilla stuga, alla har ju inte bil vilket många gånger är ett villkor för att ha en sommarstuga.

Vem vet, kommunen kanske vill bli av med kolonin för att kunna placera Muminlandet där istället för på Skutberget? De förväntade sig folkets jubel och beundran istället blev det en stor flopp och något som kommunens innevånare sent kommer att glömma.

En höjning från 66 000 om året till 640 000 kronor är en jättesumma för en liten förening och för dess medlemmar rena katastrofen.

Vad har Karlstadsborna gjort för att förtjäna dessa politiker!

Acceptera den löjligt låga summan

Angående Kroppkärrs koloniområde som får arrendehöjning så är det intressant att räkna lite på denna katastrofala höjning, drygt 66 000 fördelat på 116 personer innebär att de per år betalat dryga 600 kr.

Att denna löjligt låga summa nu höjs till, fortfarande ganska moderata, 6 000 kr per år kan inte vara en större katastrof. Den 500-lappen i månaden får de nog räkna med att betala för sina fina marklotter därborta!

Sluta gnäll och inse att vi lever 2019, för tusan!

En som inte har en kolonilott utan som fått betala dyrt för sin tomt!

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.