• idag
  29 maj
  13°
  • Vind
   1 m/s
  • Vindriktning
   O
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • lördag
  30 maj
  19°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   NO
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • söndag
  31 maj
  20°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   NO
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • måndag
  1 juni
  20°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   O
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • tisdag
  2 juni
  20°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.0 mm

Brockhampton - Ofokuserat men bitvis gripande

Skivor
PUBLICERAD:

Brockhampton

Ginger
(Sony)

Det här över tio personer starka kollektivet har spottat ur sig skivor de senaste två åren. Nästan lite väl många, ärligt talat. Tydligen har de på sistone haft terapisessioner ledda av skådespelaren Shia Lebouf (som bland annat spelade McEnroe i Björn Borg-filmen). Det i sig är ganska udda, men när jag lyssnar på den bitvis nästan osammanhängande Ginger så känns det logiskt att skivan är sprungen ur terapisamtal.

Albumet känns nämligen som en samling spretiga tankar som går åt alla möjliga håll. Som om alla kollektivets medlemmar har ett musikaliskt samtal med varandra. Det är intressant ibland, men också lite riktningslöst och ofokuserat. Det bränner till som allra mest i sista spåret, där nya medlemmen Victor Roberts presenterar sig med en gripande uppväxtskildring.

Bästa låt: Victor Roberts

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.