Bat For Lashes - Saxofon och fingertoppskänsla

Skivor
PUBLICERAD:

Bat For Lashes

Lost Girls
(AWAL)

Förr i tiden brukade artisternas standardfras vid nya albumsläpp vara att just den senaste skivan var det bästa de någonsin gjort.

Numera verkar det vara vanligare att folk hävdar att de varit osäkra på om de alls velat göra musik igen. Enligt Natasha Khan (för er som inte vet är alltså hon som är Bat For Lashes) blev det ändå en skiva till slut eftersom hon hade velat göra film.

Lost Girls är ett skräckfilmsinspirerat soundtrack till en film som ännu inte finns och kanske aldrig kommer att bli av, men i idévärlden befinner den sig nära sånt som Goonies och Lost Boys. Khan tar sig själv på otroligt stort allvar och hon balanserar stundtals rätt nära något slags musik som nästan bara spelas på vernissage, men här finns prov på utsökt fingertoppskänsla vid mötet mellan fläskig hitvarning och intimitet. Dessutom finns här ett saxofonsolo värdigt Timmy Cappello.

Bästa låt: Vampires

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.