Unna ungdomarna att ha lite kul

Insändare
PUBLICERAD:
Angående studenter i Herrhagsparken, som NWT skrev om på nyhetsplats i onsdagens tidning.

Jag bor sen många många år på första parkett, alltså så nära Herrhagsparken man kan bosätta sig. Jag tycker det tvärs om är trevligt att studenterna samlas i parken på kvällarna under nån vecka i samband med skolstarten. Jag blir glad och samtidigt en smula sentimental när jag hör sorlet och tänker tillbaka på denna omtumlande tid i livet och ställer snarare upp balkongdörren än att stänga den.

Jan L gillar nollningen, trots att det kan bli lite högljutt och skräpigt. Obs, bilden är inte från nollning i Karlstad.
Foto: Johan Nilsson/TT

Visst spelar dom musik, skrattar och pratar med höga röster som man gör när mycket folk samlas och det är fest, men det är bara trevligt tycker jag. Jag upplever i tillägg att det tystnar och blir lugnt vid 23-tiden, då dom drar vidare. Ungdomarna har det säkert jättetrevligt, kan vi inte unna dom det under denna korta tid?

Jag har heller aldrig uppfattat att det brukas våld, så inte heller detta borde vara något problemet tex i en jämförelse med gängkriminaliteten som tränger sig på även i vår fina stadsdel?

När det gäller kissandet i en vecka på hösten ser jag inte det som är ett större problem än att hundägare låter sina hundar kissa o bajsa året runt i parken. Bajs som visserligen oftast plockas upp till största delen men kisset och ibland lite bajs blir det så klart kvar i gräset.

Om kiss från studenter i en vecka i skiftet augusti/september är ett problem så undrar jag om inte alla dom som lägger sig i gräset och solbadar under högsommaren har större anledning att reagera, men dom tillhör förstås inte gnällgenerationen.

När jag cyklar till jobbet vid 07:00 tiden dagen efter festligheterna ser jag en hel del skräp i parken, som dock oftast har samlats upp i påsar som i sin tur lagts i området för dom överfulla soptunnorna.

Här finns en viss förbättringspotential både från ungdomarnas och kommunens sida, där kommunen möjligen tillfälligt kunde ställa ut fler sopkärl. Skräpet och framförallt det krossade glaset upplever jag istället som ett större problem på morgnarna i området för Nöjesfabriken, ett problem på morgonen som dock alltid är bortsopat när jag cyklar hem efter jobbet. En eloge till kommunen som är snabba att städa.

Jan L på Herrhagen

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.