Hoppa till huvudinnehållet

15-årig flicka från Ludvika hittad

Publicerad:
Polisen har hittat en försvunnen 15-årig flicka. Arkivbild.
Polisen har hittat en försvunnen 15-årig flicka. Arkivbild. Foto: Johan Nilsson/TT

Den 15-åriga flicka som anmälts försvunnen i Ludvika i söndags har hittats. Hon uppges må okej och vara fysiskt oskadd. En man misstänks för människrov.

-Strax efter midnatt anträffas den försvunna flickan i samband med en polisinsats, och samtidigt så grips en man misstänkt för människorov, säger Tony Quiroga, vakthavande befäl vid polisen, till TT.

Flickan är omhändertagen och ska återförenas med sina anhöriga under natten.

TT: Vad låg bakom att ni hittade henne?

-Vi har fått in en ganska stor mängd tips från allmänhet och anhöriga. Det har varit en del medial uppmärksamhet, och det leder alltid till tips. Så tipsen har varit en del, men det har också varit en del klassiskt utredningsarbete, säger Quiroga.

Flickan åkte i väg från bostaden på sin elsparkcykel vid lunchtid på söndagen. Vittnen uppger sedan att hon setts hoppa på ett tåg mot Gävle och kliva av i Storvik. Syftet med hennes resa antas ha varit att träffa en kille.

Enligt Aftonbladet hittades flickan i en lägenhet i Gävle, en uppgift som Quiroga inte kan bekräfta.

-Det känns jättejätteskönt, hon hittades mycket tack vare detektivarbete från oss här hemma och på nätet. Det första jag kommer göra är att krama om henne och säga att jag är så glad att vi hittade henne, säger en anhörig till flickan till Aftonbladet.

Gustav Sjöholm/TT

Artikeltaggar

Brott & blåljusLudvikaMänniskorov

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.