Värmländska travframgångar

Trav/spel
PUBLICERAD:
Sundbyholmstravet var huvudbana i går kväll och där blev det en del värmländska framgångar. Allra bäst gick det för Carl Johan Jepson som fixade tredje raka segern för Xanthis Delicious som tränas av Fredrik Wallin med vilken ”Calle ” har ett mycket givande samarbete.

Jepson kom bra iväg från bakspår bakom bilen men när flera framförvarande ekipage hittade ner på innerspår blev det initialt dödens för ekipaget. Varvet kvar klev Juha Sirtonen ut med Västerbo Circus vilket gjorde att Xanthis Delicious fick tillräckligt bra draghjälp för att kunna avgöra säkert.

Jepson blev dessutom trea med Flare Profile samt fyra med Pyrolator och Earl Variera.

Per Nilsson gästade också och fick med sig ett tredjepris med Enzo Am en bit bakom Master Blaster och Digger Lord.

Nathalie Blom som själv tävlade på Momarken hade engagerat Emilia Leo bakom Only One Winner som avslutade klart bra som trea i ett lopp där Ebony Boko vann från spets med Oskar J Andersson.

Horpestad i vinnarspår

Tom Horpestad hade funnit ett lämpligt lopp åt Monbaleno som från sitt sjundespår bakom vingen kunde överta spets efter ett halvvarv. Uppvaktades strax därpå av favoriten Goldstrike B.G men Horpestad ville köra i spets varför Gunnar Austervoll valde att krypa ner i vinnarhålet. Den positionen gjorde inte skäl för namnet då det ekipaget satt fast med rubbet kvar bakom vinnaren Monbaleno som vann andra raka och den femte segern totalt.

Paw Mahony var också i Mysen och fixade ett andrapris med Björs Viking i ett lopp där Ole Johan Östre var överlägsen med Stumne Scott.

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.