Hoppa till huvudinnehållet

JC Raceteknik gör inhopp i VM

Publicerad:
JC Raceteknik och Robin Larsson kommer att ta klivet upp i VM-klassen under nästa deltävling. Foto: Jan-Kåre Rafoss

JC Raceteknik växlar upp.

Efter helgens säkrade EM-guld tar det Kilsbaserade gänget nu sikte på VM-deltävlingen i Riga.

– Vi har haft bra tempo i EM hela säsongen, så det kommer bli kul att se hur farten står sig mot VM-teamen, säger teamchefen Joel Christoffersson.

Det blir JC Racetekniks andra start i VM denna säsong.

Första gången var det Mattias Ekström och Enzo Ide som fick chansen (i Belgien), och nu är det den nyblivne Europamästaren Robin Larsson som får ta klivet upp.

– Det ska bli riktigt kul att kunna ta den här chansen och komma in i VM. Jag har kört en säsong i VM förut, men det blir ju lite speciellt att göra det här inhoppet mitt i säsongen när VM-förarna är inne i en riktigt tight fight i mästerskapet. Under EM-säsongen har vi gjort väldigt bra tider, men det allra sista lilla har fattats för att vara med i VM-toppen. Så det ska bli spännande att se hur vi står oss mot dem nu när vi kör i samma heat, säger Robin Larsson i ett pressmeddelande.

Larsson säkrade EM-guldet i samband med den gångna helgens deltävling i franska Lohéac.

Teamchefen Joel Christoffersson är nu spänd av förväntan inför det som komma skall.

– Det blir lite som ett pris för Robin och hela teamet. Vi har haft bra tempo i EM hela säsongen och hade dessutom bra fart under RallyX Nordic i Riga. Så det kommer bli kul att se hur farten står sig mot VM-teamen. Hur det kommer gå är såklart svårt att säga, men kan vi fightas om topp fem-tider kommer jag vara väldigt nöjd, säger han i pressmeddelandet.

Den plats som Robin Larsson lämnar efter sig i EM-klassen fylls upp med Mats Öhman.

Deltävlingen avgörs 14-15 september.

Artikeltaggar

EKS JCJoel ChristofferssonRallycrossRobin Larsson

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.