JC Raceteknik gör inhopp i VM

Publicerad:
JC Raceteknik och Robin Larsson kommer att ta klivet upp i VM-klassen under nästa deltävling. Foto: Jan-Kåre Rafoss

JC Raceteknik växlar upp.

Efter helgens säkrade EM-guld tar det Kilsbaserade gänget nu sikte på VM-deltävlingen i Riga.

– Vi har haft bra tempo i EM hela säsongen, så det kommer bli kul att se hur farten står sig mot VM-teamen, säger teamchefen Joel Christoffersson.

Det blir JC Racetekniks andra start i VM denna säsong.

Första gången var det Mattias Ekström och Enzo Ide som fick chansen (i Belgien), och nu är det den nyblivne Europamästaren Robin Larsson som får ta klivet upp.

– Det ska bli riktigt kul att kunna ta den här chansen och komma in i VM. Jag har kört en säsong i VM förut, men det blir ju lite speciellt att göra det här inhoppet mitt i säsongen när VM-förarna är inne i en riktigt tight fight i mästerskapet. Under EM-säsongen har vi gjort väldigt bra tider, men det allra sista lilla har fattats för att vara med i VM-toppen. Så det ska bli spännande att se hur vi står oss mot dem nu när vi kör i samma heat, säger Robin Larsson i ett pressmeddelande.

Larsson säkrade EM-guldet i samband med den gångna helgens deltävling i franska Lohéac.

Teamchefen Joel Christoffersson är nu spänd av förväntan inför det som komma skall.

– Det blir lite som ett pris för Robin och hela teamet. Vi har haft bra tempo i EM hela säsongen och hade dessutom bra fart under RallyX Nordic i Riga. Så det kommer bli kul att se hur farten står sig mot VM-teamen. Hur det kommer gå är såklart svårt att säga, men kan vi fightas om topp fem-tider kommer jag vara väldigt nöjd, säger han i pressmeddelandet.

Den plats som Robin Larsson lämnar efter sig i EM-klassen fylls upp med Mats Öhman.

Deltävlingen avgörs 14-15 september.

Artikeltaggar

EKS JCJoel ChristofferssonRallycrossRobin Larsson

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare