BillerudKorsnäs utser hållbarhetsdirektör

Näringsliv
PUBLICERAD:
Malin Ljung Eiborn blir hållbarhetsdirektör på BillerudKorsnäs.
– Jag är väldigt glad för denna möjlighet och ser fram emot att nu kliva in i koncernledningen och få möjlighet att fortsätta utveckla hållbarhet som en stark drivkraft för vårt bolags utvecklingsresa. Eftersom hållbarhet genomsyrar allt vi gör, är det också ett viktigt steg för att få hela företaget att gå åt samma håll mot en hållbar framtid, säger Malin Ljung Eiborn, i ett pressmeddelande.

Tidigare har hållbarhet legat som en del av kommunikationsavdelningen, men blir nu alltså en egen avdelning på koncernnivå.

– Hållbarhet är idag kärnan i vår affär och den utvecklingen blir bara tydligare. Vi ska fortsätta ta täten och att inkludera hållbarhet som egen funktion i koncernledningen känns därför naturligt. Att Malin dessutom bidragit starkt till BillerudKorsnäs utveckling under sin relativt korta tid i bolaget gjorde beslutet att inkludera henne i koncernledningen enkelt, säger Petra Einarsson VD och koncernchef.

Malin Ljung Eiborn börjar sin nya tjänst den 1 oktober.

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.