• idag
  2 apr
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • fredag
  3 apr
  • Vind
   6 m/s
  • Vindriktning
   V
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • lördag
  4 apr
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • söndag
  5 apr
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   V
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • måndag
  6 apr
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.0 mm

Udda filmtävling avgjord

Film
PUBLICERAD:
Vinnande filmare och medverkande jury i Noomaraton.
Foto: KRISTOFFER ANDREN
Noomaraton, filmtävlingen där filmare ska färdigställa sitt verk under 24 timmar samt uppfylla flera kriterier avgjordes i helgen.

Tävlingen firade 20 årsjubileum och elva bidrag skickades in. Årets tema var sorglöshet och filmen skulle bland annat innehålla en grusväg, hårborste, fotboll och kiosk för att uppfylla de kriterier som angetts.

En tre personer stark jury valde ut segrande bidraget "Pillret" av Lag en lång som bestod av Kevin Ekelund, Daniel Mitander, Michael Knasiak och Henrik Forsman Andreis. Tillsammans med andrapristagaren "Där Skon klämmer" tävlar bidraget i riksfinalen av tävlingen som avgörs i Stockholm den 5 oktober.

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.