Huvudtränare klar för Carlstad Crusaders

Amerikansk fotboll
PUBLICERAD:
B.D Kennedy är klar för ytterligare en säsong som huvudtränare för Carlstad Crusaders herrar.
Foto: Tommy Börzsei
B.D Kennedy kommer att vara huvudcoach för Carlstad Crusaders herrlag även kommande säsong.
Detta kommunicerades av klubben under måndagsförmiddagen.
– Det känns fantastiskt bra att få möjligheten att fortsätta coacha Carlstad Crusaders. Hela föreningen betyder väldigt mycket för mig, säger Kennedy.

Amerikanen, som skrev på ett 1+1-kontrakt inför förra säsongen, valde att aktivera avtalets optionsår.

– Jag trivdes i rollen som head coach förra säsongen och jag känner att vi har ett riktigt bra lag på gång. Snart är det dags för försäsong och målet är att ställa ut det bästa möjliga laget på planen, förhoppningsvis ett lag som är underhållande för våra fans att se spela och inte så roligt för våra motståndare att möta, säger Kennedy i ett pressmeddelande.

Sportchefen Rikard Borg är mycket glad över det fortsatta samarbetet.

– Vi har ett stort förtroende för coach Kennedy och hans hjärta klappar hårt för Carlstad Crusaders. Så beskedet att han axlar rollen som head coach ytterligare en säsong var precis den start vi ville ha på vårt lagbygge, säger Borg i utskicket.

Fler coacher

Hur ledarstaben kommer att se ut i övrigt är oklart just nu - men målsättningen är att den ska vara större än förra säsongen.

Och B.D Kennedy, som tilldelats ett stort ansvar i själva utformningen, har en klar bild över läget.

– Jag kommer att jobba med att få till en stab som kan utveckla våra spelare för att de kan bli så bra som möjligt på respektive position. Det finns redan många duktiga coacher i föreningen, men vi behöver bli några fler som verkligen kan bidra, säger han.

Kennedy tränarkarriär har pågått sedan 1987.

Första uppdraget i Carlstad Crusaders fick han 2002 - och alltsedan avstickaren till Arlanda Jets (2005-2012) har han varit klubben trogen.

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.